در حال بارگذاری ...
رضا پورتراب زاده کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر گلستان:

تئاتر با تماشاگر معنا پیدا می‌کند

رضا پورتراب زاده طراح، نویسنده و کارگردان تئاتر، کارشناس ارشد بازیگری از دانشگاه تربیت مدرس تهران، سابقه حضورش در تئاتر از دوران نوجوانی تا به امروز است. از این کارگردان در سال‌های اخیر آثار ارزشمندی همچون «غریبه ای از دریا»، «ماریا»، «تورنج»، «امیرکبیر ۲۰۱۸»، «اپیدمی»، «cold» و... را شاهد بودیم. پورتراب زاده در مقام کارگردان با نمایش های «غریبه ای از دریا» و «اپیدمی» در جشنواره بین المللی تئاتر فجر به نمایندگی از استان گلستان حضور یافت که افتخارات چشمگیری را به همراه داشت. رضا پورتراب زاده عضو هسته مرکزی گروه تئاتر آوار و سرپرست و مدرس کارگاه تئاتر یسنامهر است. او این روزها به عنوان طراح، دراماتورژ و کارگردان، در حال آماده شدن برای حضور در سی و دومین جشنواره تئاتر استان گلستان با نمایش «بروخا» برداشتی از نمایشنامه «خانه برنالدا آلبا» است.

به گزارش خبرنگار ایران رضا پورتراب زاده در  اختصاصی با درگاه تئاتر گلستان، در مورد نمایش  «بروخا» گفت: چند سالی است تولید  «بروخا» دغدغه من شده است. دو سال پیش قرار بود برای پایان نامه کارشناسی تولید و ارائه شود. کار را شروع کردیم اما قسمت نشد و به خاطر محدودیت‌های کرونایی و عوامل دیگر دو سال کنار گذاشته شد تا اینکه امسال دوباره شروع کردیم. بخش زیادی از بازیگرها عوض شدند و تغییراتی در تیم تولید داشتیم و در نهایت امسال موفق به تولید  «بروخا» شدیم. 

پورتراب زاده افزود:«بروخا» برداشتی آزاد از نمایشنامه «خانه برنالدا آلبا» اثر فاخر فدریکو گارسیا لورکا است که با یک رویکرد جدید تولید شده است.«بروخا» نسبت به «خانه برنالدا آلبا» پایان بندی متفاوتی دارد و همچنین تعدادی از کاراکترهای «خانه برنالدا آلبا» حذف شده‌اند و چند کاراکتر به «بروخا» اضافه شده‌اند. بخش‌هایی از رئالیسم جادویی اثر بولد شده و طراحی صحنه و نور نیز از رویکرد رئالیسم در آمده است.
به گفته کارگردان «بروخا» حدودا ۲۰ بازیگر و عوامل در این اثر فعالیت دارند. او در ادامه در مورد شیوه کارگردانی توضیح داد:نمایش «بروخا» با پروداکشن خیلی سنگین از لحاظ طراحی صحنه و نور به روی صحنه خواهد رفت. همچنین سعی شده است المان‌های دقیق علمی در کار استفاده شود. طراحی لباس این کار توسط یک مزون حرفه‌ای انجام شده است و در کل با هزینه هایی که صورت گرفته سعی شد تا جایی که ممکن است فاخر بودن اثر را درون خود حفظ کند.

پورتراب زاده به مشکلات در روند تولید نمایش اشاره کرد و افزود:به واسطه همین مشکلاتی چندین بار بازیگر عوض کردیم و همینطور مدت زمان کمی هم برای تولید داشتیم اما با این‌حال بسیار امیدوارم که کیفیت لازم را برای اجرا داشته باشیم و اجرای عمومی موفقی را پشت سر بگذاریم و فکر می‌کنم مردم این اثر را دوست داشته باشند.

کارگردان نمایش «بروخا» در مورد محتوای اثر تصریح کرد:در خصوص محتوای اثر باید بگویم ما در رویکردمان در اقتباس از اثر بیشتر روی بحث خرافه و خرافه پرستی که جایگاه زن را در جامعه تضعیف کرده است تمرکز کرده‌ایم. در مورد جفایی که به جایگاه زن توسط مردان و حتی خود زنان می‌شود تاکید کرده‌ایم. به این که چقدر اعتقادات بیجا و غلط می‌تواند به خانواده و جامعه لطمه بزند. یکی از مهمترین بحث‌های اثر مربوط به خانواده میباشد. بنیان خانواده هایی که توسط رفتار دیکتاتوری و یا عقایدی که بوی خرافه می‌دهند تضعیف می‌شوند. در کل مسئله این اثر مسئله زن هااست.
همچنین کارگردان  «بروخا» از خلاقیت در این نمایش این چنین گفت : خلاقیتهایی نیز در اثر آورده شده است مانند آوردن نویسنده یا همان کودکی نویسنده در نمایش. به نوعی با این کار خواستیم روحیات نویسنده را وقتی قرار بود نمایشنامه را بنویسد نشان دهیم که البته گروتسک ایجاد کردیم و کودکی های لورکا را آوردیم.

وی در پاسخ به این سوال که جشنواره سی و دوم را چطور پیش بینی میکنید گفت:به نظر می‌رسد این جشنواره،جشنواره‌ای متفاوت از سال‌های قبل باشد زیرا پس از دو سال تعطیلی تئاتر شور و هیجان مضاعفی در جوانان و پیشکسوتان ایجاد کرده و این شور و شوق همراه با شعور هنری می‌تواند نوید جشنواره‌ای پر هیجان را به ما بدهد.

رضا پورتراب زاده در ادامه شرایط وضعیت کلی تئاتر استان گلستان گفت را رو به بهبود ارزیابی کرد و افزود:به نظر می‌رسد با ورود جوانان مستعد در این عرصه و انتخاب تحصیلات آکادمی برای ادامه راه،میتوان آینده‌ای بهتر و با کیفیت‌تر را برای تئاتر در این استان متصور بود. چیزی که می‌تواند به بهبودی هرچه بیشتر کمک کند اهمیت دادن اصحاب فرهنگ و مسئولین به این هنر و ایجاد امکانات بهتر اجرایی هرچه بیشتر برای گروه‌های تئاتری میباشد و همچنین حمایت از تئاتر‌های مستقل و خصوصی و نظارت دقیق‌تر در بحث آموزشی می‌تواند تئاتر استان گلستان را به روزگار اوج خود بازگرداند.

کارگردان نمایش «بروخا» در پایان گفت:تئاتر با تماشاگر معنا پیدا می‌کند و امیدواریم حضور مردم روز به روز در سالن‌های تئاتر بیشتر و چشم گیر‌تر شود.

نمایش «بروخا» در روز شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۱۵ در سالن نگاه تالار فخرالدین اسعد گرگانی در قالب سی و دومین جشنواره تئاتر استان گلستان به روی صحنه خواهد رفت. سی و دومین جشنواره تئاتر استان گلستان از ۲۷ تا ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۰ در تالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان اجرا خواهد شد.




مطالب مرتبط

به کارگردانی فرشید مصدق

«هملت» در گرگان روی صحنه رفت
به کارگردانی فرشید مصدق

«هملت» در گرگان روی صحنه رفت

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از گلستان، نمایش «هملت» نوشته ویلیام شکسپیر با بازنویسی، طراحی و کارگردانی فرشید مصدق از ۲ تا ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۰۰ در سالن اصلی تالار فخرالدین اسعد گرگانی روی صحنه رفت.

|

یادداشتی بر نمایش《عهد سیاوش》به کارگردانی رضا پورتراب‌زاده

نمایشی شایسته، فاخر و لبریز از نمادها، اسطوره‌ها و افسانه‌ها
یادداشتی بر نمایش《عهد سیاوش》به کارگردانی رضا پورتراب‌زاده

نمایشی شایسته، فاخر و لبریز از نمادها، اسطوره‌ها و افسانه‌ها

نمایش «عهد سیاوش» نوشته رضا پورتراب زاده و حسین جهان افروز و کارگردانی رضا پورتراب‌زاده از ۱۵ تا ۲۹ دی۱۴۰۲ در گرگان به روی صحنه رفت.

|

نگاهی به سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان گلستان

نگاهی به سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان گلستان

سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان گلستان به دبیری سید مهدی صمدی از ۲۹ آبانماه تا ۲ آذرماه در دو بخش صحنه ای و خیابانی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد و نهایتا ۵ اثر از گلستان به جشنواره تئاتر مناطق معرفی شدند.

|

جشنواره تئاتر استان گلستان برگزیدگان خود را شناخت

جشنواره تئاتر استان گلستان برگزیدگان خود را شناخت

آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره تئاتر استان گلستان، پنجشنبه دوم آذر ۱۴۰۲ در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار شد و با نظر هیئت داوران و بدون اولویت؛ نمایش های «بی هوده» از گرگان، «پینو» از علی آباد کتول و «کیلومتر ۹۴۴» از گرگان در بخش صحنه‌ای و نمایش های «میم» از بندرگز و ...

|

نظرات کاربران