در حال بارگذاری ...
...

با حضور معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی

نخستین جلسه هم‌اندیشی و بررسی شیوه‌نامه تحول نمایش در استان گلستان برگزار شد

اولین نشست هم‌اندیشی و بررسی شیوه نامه تحول نمایش استان گلستان با حضور رضا یازرلو معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گرگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از گلستان، نخستین نشست هم اندیشی و بررسی شیوه نامه تحول نمایش در استان گلستان ظهر روز چهارشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۲ با حضور معاون هنری، کارشناس تئاتر، هیئت مدیره انجمن هنرهای نمایشی و اعضای شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر گلستان در سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان برگزار شد.

رضا یازرلو معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ضمن تقدیر از حاضرین به جهت قبول دعوت درباره این شیوه نامه گفت: «در بهمن ۱۴۰۱ دکتر رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان دستور تهیه پیش‌نویسی برای رسیدن به سند تحول هنرهای نمایشی در استان را صادر کردند و ما با تکیه بر داده هایی که از نشست‌های آسیب شناسی در سال‌های گذشته داشتیم این شیوه نامه را تهیه کردیم که قطعا کم و کاستی هایی دارد که باید طی چندین جلسه بررسی و اصلاح شود.»

یازرلو در ادامه اشاره کرد: «همه کسانی که در هنرهای نمایشی استان تاثیرگذار است از قبیل انجمن نمایش، شورای نظارت و ارزشیابی، دانشگاه ها، آموزشگاه ها، موسسات، گروه‌های ثبتی و غیرثبتی و هنرمندان مستقل باید در این مسیر همراه شوند تا از دانش و تجربه ی همه‌ی این بخش ها جهت تهیه‌ی نقشه راه و سند تحول بهره گیری شود.»

مهدی صمدی رئیس انجمن هنرهای نمایشی گلستان درباره تهیه سند تحول گفت: «جهت ایجاد تحول در هنرهای نمایشی نیازمند به منابع مالی، منابع انسانی، نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری، توانمندی ها و اختیاراتی میباشد که به شکل تجمیع شده در اختیار هیچ مرجعی نیست و به طور مثال اداره آموزش و پرورش از نظر سخت افزاری دارای امکاناتی مثل سالن های نمایش است اما منابع مالی در بخشهای مختلفی مثل شهرداری، اداره اوقاف، سازمان تبلیغات و ...  موجود است. از طرفی انجمن نمایش نیروی انسانی متخصص را در اختیار دارد اما منابع مالی ندارد و نیازهای مختلف در اختیار بخشهای متفاوتی قرار دارد و تن‌ها راه رسیدن به تحول این است که اداره کل به عنوان متولی اصلی هنر در پیشانی این حرکت قرار بگیرد و تمامی بخش ها با تمام اختیاراتشان در این مسیر همراه شوند.»

الله قلی نظری عضو هیئت مدیره انجمن هنرهای نمایشی در این باره گفت: «در درجه ی اول باید در سطح ملی باور مسئولین عالی رتبه ی کشور متحول شود. باید به اهمیت هنرهای نمایشی پی ببرند. تئاتر مظلوم واقع شده است و دور از توجه قرار دارد . در این سال‌ها در کل کشور در زمینه ی نمایش پسرفت داشته ایم و این بخش نیاز به حمایتهای مستقیم مدیران اجرایی کشور دارد.»

مجتبی طالبی عضو شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر گفت:  «متنی که در اختیار ما قرار گرفته است سند تحول نیست و خوش بینانه میتوان آن را مقدمه ای برای تهیه سند تحول در نظر گرفت. در سند باید هدف گذاری زمانبندی شده ی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تعیین گردد. در بخش نقاط قوت و ضعف باید به راهکارها هم اشاره شود. جای تمرکز محتوایی و همچنین مسائل و مشکلات شهرستانها نیز خالیست.»